laupäev, 23. jaanuar 2010


Salsa jõhvikate, õunte ja terava ingveriga


6 dl jõhvikaid
2 sl peeneks hakitud ingverit
2 õuna
~4 dl vett
kaneelikoor, nelk
suhkur / moosisuhkur

Pane vesi keema koos nelkide ja kaneelikoorega. Keeda u 20 min tasasel tulel. Sõelu.
Lisa kuuma vette pool jõhvikate kogusest. Kui külmad marjad kuuma vette lisada, siis nad lõhkevad. Mulju lusikaga potis puruks. Lisa ülejäänud jõhvikad.
Haki ingver peeneks. Lisa potti.
Koori õun ja tükelda väikeseks kuubikuks. ( jõhvika marjadega ühesuuruseks )
Lisa (moosi)suhkur või suhkur koos moosipaksendajaga ( u 1sl )
Sega ning maitsesta lõpuni.
Ära keeda marju üle, siis väheneb jõhvikal vitamiinid.
Pane purkki ning sulge kaas tugevasti.

Kommentaare ei ole: